Als producerend bedrijf dient u de klant te informeren betreffende de producten welke door u verkocht worden. Hiertoe dient u te werken aan een

onderbouwde, gemotiveerde en aantoonbare uitwerking - kortom het etiket, de allergenenkaart.
Met behulp van de webbased tool EasyEtiket (www.easyetiket.nl) kunt u op eenvoudige wijze uw productspecificaties beheren en aan de hand van de receptmodule worden de allergenen, voedingswaarden, en etiketteksten samengesteld. 

Dit alles voor het bescheiden bedrag van 12,50 per maand.

Certificering
Certificering kan een hulpmiddel zijn. Er zijn diverse normen welke zich specifiek richten op het op aantoonbare wijze borgen van de voedselveiligheid.

HACCP, IFS, BRC, BRC-IOP, ISO22000, FSSC22000 zijn de meest gehanteerde. Daarnaast zijn er voor de ambachtelijke sector de diverse hygiënecodes, wat afgeleide zijn van de eerder genoemde HACCP norm.

Certificering is niet voorgeschreven. Bij wet dient u uw organisatie in te richten op een dermate wijze dat u de voedselveiligheid op aantoonbare wijze kunt borgen. Het NVvA schrijft niet voor dat u gecertificeerd bent. Wel dat uw organisatie ingericht is volgens de richtlijnen HACCP of een voor u relevante hygiënecode.

Buro Cleijsen kan u ondersteunen om op een praktische manier uw bedrijf in te richten, of dit dan dient te leidden tot een certificaat is aan u.

Kies ik voor certificering, is een certificaat voor ons nodig?
In de markt worden eisen gesteld aan uw presteren. Uw klanten eisen van u dat u in overeenstemming met de 'klanteisen' levert, daarnaast in meer dan toenemende mate dat u voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Kortom u bent compliant. Dit beoordeeld door de certificaterende instellingen. Het aanreiken van het certificaat aan uw klanten toont aan dat u invulling geeft aan de door hen gewenste vragen.

Heeft u geen certificaat, dan dient u uw klant op andere wijzen te overtuigen dat bij u uw zaken geregeld zijn, maar de vragen blijven hetzelfde

Vul geheel vrijblijvend het CONTACT formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.