EasyHygiene & EasyEtiket

EasyHygiëne

EasyHygiene is bedoelt voor alle bedrijven die voedingsmiddelen produceren, opslaan, verwerken en verkopen. EasyHygiene is ingericht om te ondersteunen bij het voldoen aan hygienecodes en gecertificeerde managementsystemen zoals FSSC, ISO 22000, BRC, IFS etc.

EasyHygiene maakt het voor u eenvoudiger om te voldoen aan de voorgeschreven registraties. Naleving van wetgeving en certificering wordt eenvoudiger en kostenbesparend.
Geen of minder consultancy dankzij de app, welke u tijdig herinnert op momenten van controle met bijbehorende registratie.

Dat kost aandacht, u zult tijd en aandacht moeten geven om uw bedrijf volgens de richtlijnen van de code te laten werken.

Wij kunnen u hierbij helpen, naast de verplichtende elementen welke uitgevoerd moeten worden, beoordelen wij ook welke elementen uitgevoerd dienen te worden. Wat moet, maar wat niet hoeft kan. Dit bespaart u tijd in de dagelijkse werkzaamheden en verbeterd de bedrijfsvoering, omdat zaken gewoon geregeld zijn.

Als u vragen heeft, kunnen deze beantwoord worden. U heeft altijd de mogelijkheid om ons te mailen/whatsappen en uw vraag voor leggen.

Uw hygïenecode op maat samenstellen

Wij kunnen uw hygiënecode app op maat inrichten. Op basis van uw bedrijf worden de uitwerkingen gedaan om ervoor te zorgen dat er enerzijds aan de wet voldaan wordt, maar anderzijds ook dat werkzaamheden welke niet hoeven ook niet gedaan hoeven te worden. Dit met een deugdelijke onderbouwing, waarom niet, opdat latere vragen op correcte wijze beantwoord kunnen worden.

Of u er voor kiest om uw controles op papier bij te houden of online, is aan u. U bepaalt hoe u zaken wenst te registreren. Het werken volgens een hygiënecode is verplicht en wordt door de ondernemer vaak belastend en als administratieve rompslomp benaderd.

Het heeft altijd aandacht gehad, het voldoen aan wet- en regelgeving, maar meer dan voorheen zal dit aandachtspunt meegewogen gaan worden in beoordelingen. Niet enkel de keuringsdienst van waren, maar ook uw klanten hebben steeds hogere verwachtingen.

Inspecties

Indien gewenst, soms noodzakelijk vanwege wensen van klanten, uw bedrijf voorleggen voor een geaccepteerd controlesysteem. Bij een voldoende score wordt uw bedrijf ‘groen’. De inspectiegegevens worden uitgewisseld met het NVWA waarmee dit voor u als bedrijf een vermindering van bezoeken van het NVWA zou moeten opleveren.

EasyEtiket

Etiketten levensmiddelen

Etiketten controle

Vanaf 13 december 2014 dient de informatie van levensmiddelen te voldoen aan de verordening (EU) 1169/2011. Kortweg de etiketteringswetgeving.

Buro Cleijsen is specialist op het gebied van de etiketteringswet en kan u op verschillende manieren ondersteunen.

Twijfelt u over uw etiketten? Wij beoordelen uw etiketten vanuit ons kantoor, opdat dit snel en voor een lage prijs kan. Middels een effectieve rapportage ontvangt u een eindrapportage met bevindingen en aanbevelingen.

Na ontvangst van uw etiketten, welke u per mail/post ons toezend, werken we een beoordeling uit. Dit kan op basis van:
● beoordeling op basis van enkel het etiket;
● beoordeling op basis recept;
● beoordeling op basis van recept en grondstofspecifcaties.

Als u vragen heeft, kunnen deze beantwoord worden. U heeft altijd de mogelijkheid om ons te bellen en uw vraag voor te leggen.

EasyEtiket.nl

Zo verzorgt Buro Cleijsen de ontwikkeling van normuitleg en wetgeving voor de uitwerking van het softwarepakket EasyEtiket.
Een softwareprogramma dat voor u de etikettekst samenstelt, de allergenen overzichten uitwerkt, productspecificaties van uw eigen producten samenstelt en ook de voedingswaarden (verplicht vanaf december 2016) reeds uitwerkt.

Importeren en exporteren
Gegevens tussen de verschillende licentiehouders kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd, waarmee EasyEtiket uniek is. Grondstoffengegevens, maar ook recepten (ook als grondstof – ingeval van halffabrikaten).

We zetten de volgende stappen?

Onze ondersteuning zorgt niet enkel voor gemak, maar ook voor overzicht en een tijdsbesparing.