Hygiënecode
online

Als bedrijf werkzaam met levensmiddelen is het in het kader van de voedselveiligheid van belang om een HACCP-voedselveiligheidsplan te hebben en te volgen. Deze kunt u zelf opstellen, of u kunt gebruik maken van de door uw branche opgestelde en officieel erkende hygiënecode. Deze zijn, eventueel online, vaak tegen betaling te raadplegen. Deze hygiënecodes gaan in op de basisprincipes van HACCP, hygiëne, bouwkundige zaken, plaagdierbestrijding en opleidingen.

Hygiënecode per branche

Er zijn 32 verschillende erkende hygiënecodes. U kunt de hygiënecode van uw sector vaak online vinden. Voldoet u aan de hygiënecode voor uw sector, dan voldoet u automatisch aan de wet. Echter zijn niet altijd alle risico’s uit de hygiënecode voor uw sector ook voor u van toepassing, daar deze te maken hebben met werkzaamheden die niet in ieder bedrijf of bij iedere medewerker voorkomen. Ook andersom kan uw bedrijf te maken hebben met voedselveiligheidsrisico’s die voorbij de reikwijdte van de hygiënecode van uw sector reiken. U kunt dit dan aanvullen om uw voedselveiligheidsplan compleet te krijgen.

Voedselveiligheidsplan op maat

Bij het opstellen van uw persoonlijke hygiënecode is het onverstandig enkel van online beschikbare informatie uit te gaan, aangezien de wetgeving hieromtrent vaak erg gecompliceerd is. Wanneer u zelf een hygiënecode wilt gaan opstellen is het daarom raadzaam hier deskundig advies over in te winnen. Wij kunnen u hierbij helpen. Wij kijken daarbij naar de specifieke situatie van uw bedrijf. De processen binnen uw bedrijf worden volgens de wet uitgeschreven, maar werkzaamheden die voor u niet van toepassing zijn zullen niet gedaan hoeven te worden. Hier wordt een solide onderbouwing voor uitgeschreven zodat eventuele vragen bij controles op juiste wijze beantwoord kunnen worden.

Registratie en inspecties

Het is verplicht om uw hygiëne zaken goed te registreren, al kan dit voor de ondernemer vaak als administratieve belasting worden ervaren. U kunt er zelf voor kiezen of u de hygiënecode online of op papier wilt registreren. Uw hygiënerapport online bijhouden kan de administratie wellicht iets vergemakkelijken. In dit geval hoeft u zichzelf namelijk niet druk te maken over de bewaring en het behoud van het vele papierwerk.

Bovendien heeft het correct naleven en registreren van de voedselveiligheidsvoorschriften directe invloed op het toezicht van de NVWA.

EasyHygiene helpt

EasyHygiene helpt

Met EasyHygiene helpen wij u bij het opstellen van uw persoonlijke hygiënecode. De ondersteuning is op dezelfde wijze ingericht als EasyEtiket.

Onze ondersteuning zorgt ervoor dat uw persoonlijke voedselveiligheidsplan, net als de standaard hygiënecode online, zal voldoen aan de wettelijke voorschriften. Daarnaast nemen wij u met onze kennis ingewikkelde onderzoekstaken uit handen. Dit zorgt voor overzicht en tijdsbesparing.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie te ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze klanten stellen hun vragen met onze whatsapp service 06 – 83508014 of mailen [email protected]  Antwoord wordt altijd gegeven. Ook het contactformulier is snel gevuld.